Ludimo

Ludimo Hét rekenavontuur

Digitaal leren spreekt tot de verbeelding. Onze overtuiging is dat we door educatieve games het onderwijs effectiever, eigentijdser, maar vooral leuker kunnen maken. Rekenen blijft naast taal van belang voor de ontwikkeling van elke leerling. Naast het trainen van cognitieve vaardigheden, moet er ook aandacht besteed worden aan de persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor ontwierpen wij Ludimo. In tegenstelling tot sommige andere e-learning in het primair onderwijs ligt bij Ludimo, naast de didactische inhoud, de focus op het speelplezier. Hierdoor is de leerling op een ongedwongen manier met de lesstof bezig en traint doelgericht rekenvaardigheden, terwijl hij opgaat in een eindeloze wereld vol rekenavontuur!

Ludimo

Adaptieve rekengame

Ludimo is gebaseerd op de unieke adaptieve leermethode van Edutainment Games. Iedere som die een leerling maakt is tegelijkertijd een toetsmoment. Door elk antwoord dat een leerling geeft kan het spel inspelen op de specifieke krachten en aandachtspunten van de leerling.

Didactisch verantwoord

Veel spellen zijn óf leuk óf educatief verantwoord. Wij vinden dat dit hand in hand moet gaan om het beste resultaat te behalen. Daarom werken wij samen met rekenexperts, leerkrachten en remedial teachers om zo een leuke maar educatief verantwoorde speelervaring te creëren voor elke leerling.

Voortgangsoverzicht

Als ouder heeft u toegang tot een gedetailleerd overzicht van de prestaties van uw kind. Door in te loggen op het Ludimo dashboard kunt u de voortgang van uw kind zien in een grafiek. Zo ziet u gemakkelijk waar de aandachtspunten liggen en waar uw kind juist in uitblinkt.

Ludimo op school

Binnenkort gratis voor basisscholen

Vanaf september 2017 bieden wij onze rekengame Ludimo gratis aan voor basisscholen. Voordat het zover is start in mei 2017 een pilot op 120 Nederlandse basisscholen. In deze periode wordt Ludimo uitgebreid getest en worden de puntjes op de i gezet.